شایستگی - ناشایستگی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی زروان
پرش به: ناوبری، جستجو
(تمرین)
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
==='''اصل شايستگی'''===  
 
==='''اصل شايستگی'''===  
* هماهنگی و سازمانیافتگی رفتارهای برخاسته از لوله های رگ ـ پی ـ عضله، در آن هنگام که در ارتباط با رفتار سایر اعضای جامعه نگریسته شوند، جمِ شایستگی/ ناشایستگی را بر می سازند.  
+
* هماهنگی و سازمانیافتگی رفتارهای برخاسته از لوله های رگ ـ پی ـ عضله، در آن هنگام که در ارتباط با رفتار سایر اعضای جامعه نگریسته شوند، [[جمِ]] شایستگی/ ناشایستگی را بر می سازند.  
* این جم درجه ی سازگاری رفتار بدنیِ من در ارتباط با [[هنجارهای اجتماعی]] را نشان میدهد و قابلیت من برای بازتولید و اجرای رفتارهای حرکتی مناسب در موقعیتهای خاص را باز می نمایاند.  
+
* این جم درجه ی [[سازگاری]] رفتار بدنیِ [[من]] در ارتباط با [[هنجارهای اجتماعی]] را نشان میدهد و قابلیت من برای بازتولید و اجرای رفتارهای حرکتی مناسب در موقعیتهای خاص را باز می نمایاند.  
 
* شایستگی/ ناشایستگی بخشی مهم از [[انگاره]] ی افراد در مورد من را برمی سازد و بنابراین در [[خودانگاره]] نیز مرتبه ای مهم می یابد.
 
* شایستگی/ ناشایستگی بخشی مهم از [[انگاره]] ی افراد در مورد من را برمی سازد و بنابراین در [[خودانگاره]] نیز مرتبه ای مهم می یابد.
  
  
 
==='''قاعده ی [[فطرت]]'''===  
 
==='''قاعده ی [[فطرت]]'''===  
:باور به آن که شایستگی/ ناشایستگی فرد با متغیرهایی مرموز، دور از دسترس، ناشناختنی و گاه متافیزیکی تعیین میشود و وضعیتی قطعی و برگشت ناپذیر دارد و قابل مدیریت و تغییر توسط خودِ «[[من]]» نیست
+
: باور به آن که شایستگی/ ناشایستگی فرد با متغیرهایی مرموز، دور از دسترس، ناشناختنی و گاه متافیزیکی تعیین میشود و وضعیتی قطعی و برگشت ناپذیر دارد و قابل مدیریت و تغییر توسط خودِ «[[من]]» نیست
  
  
 
==='''[[تله]] ی [[تیمور]]'''===  
 
==='''[[تله]] ی [[تیمور]]'''===  
:اعتقاد به فطری بودنِ ناشایستگی باعث میشود برخی از نقص ها و ناکامی ها که دلایلی موضعی و ترمیم پذیر دارند، نهادینه شده و ناشایستگی من در حوزه هایی خاص را به صورت اموری جدایی ناپذیر از خودانگاره نهادینه سازند.  
+
:اعتقاد به فطری بودنِ ناشایستگی باعث میشود برخی از نقص ها و ناکامی ها که دلایلی موضعی و ترمیم پذیر دارند، نهادینه شده و ناشایستگی من در حوزه هایی خاص را به صورت اموری جدایی ناپذیر از [[خودانگاره]] نهادینه سازند.  
  
  
 
==='''[[راهبرد]] [[زال]]'''===  
 
==='''[[راهبرد]] [[زال]]'''===  
:باور به مدیریت پذیریِ رفتارها و کارکردهای لوله های رگی ـ عصبی ـ عضلانی، به بازسازی کارکردهای ناقص و بهسازی عرصه هایی می انجامد که به دلیلی ناشایستگی در آن رخنه کرده است.  
+
: باور به مدیریت پذیریِ رفتارها و کارکردهای [[لوله های رگی ـ عصبی ـ عضلانی]]، به بازسازی کارکردهای ناقص و بهسازی عرصه هایی می انجامد که به دلیلی ناشایستگی در آن رخنه کرده است.  
  
  

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۰۵

اصل شايستگی

  • هماهنگی و سازمانیافتگی رفتارهای برخاسته از لوله های رگ ـ پی ـ عضله، در آن هنگام که در ارتباط با رفتار سایر اعضای جامعه نگریسته شوند، جمِ شایستگی/ ناشایستگی را بر می سازند.
  • این جم درجه ی سازگاری رفتار بدنیِ من در ارتباط با هنجارهای اجتماعی را نشان میدهد و قابلیت من برای بازتولید و اجرای رفتارهای حرکتی مناسب در موقعیتهای خاص را باز می نمایاند.
  • شایستگی/ ناشایستگی بخشی مهم از انگاره ی افراد در مورد من را برمی سازد و بنابراین در خودانگاره نیز مرتبه ای مهم می یابد.


قاعده ی فطرت

باور به آن که شایستگی/ ناشایستگی فرد با متغیرهایی مرموز، دور از دسترس، ناشناختنی و گاه متافیزیکی تعیین میشود و وضعیتی قطعی و برگشت ناپذیر دارد و قابل مدیریت و تغییر توسط خودِ «من» نیست


تله ی تیمور

اعتقاد به فطری بودنِ ناشایستگی باعث میشود برخی از نقص ها و ناکامی ها که دلایلی موضعی و ترمیم پذیر دارند، نهادینه شده و ناشایستگی من در حوزه هایی خاص را به صورت اموری جدایی ناپذیر از خودانگاره نهادینه سازند.


راهبرد زال

باور به مدیریت پذیریِ رفتارها و کارکردهای لوله های رگی ـ عصبی ـ عضلانی، به بازسازی کارکردهای ناقص و بهسازی عرصه هایی می انجامد که به دلیلی ناشایستگی در آن رخنه کرده است.


پرسش

  • معیارهای تعیین امر شایسته کدام است؟
  • آیا چارچوب فراگیر و جهانی ای وجود دارد که بتوان به کمکش امر شایسته را فهمید؟
  • آیا شایستگی تعریفی جامعه شناختی و وابسته به موقعیت تاریخی و اجتماعی دارد؟
  • آیا بدن و کارکرد لوله ها بسته به تعریف امر شایسته دگرگون میشود؟


تمرین

  • معیارهای شایستگی و ناشایستگی را در زمینه ی زیست خود تشخیص دهید.
  • در چه زمینه هایی ناشایسته عمل می کنید؟
  • راهبردهایی بیابید که در آن عرصه ها شکلی از شایستگی را بازتولید کنید.
41.JPG