اهمیت عدد سی و سه در میان هندوایرانیان: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی زروان
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی «در بندِ‌ دهم یسنه‌ی نخست،‌ آنگاه که دومین موج از صورتبندی امور قدسی پایان ی...» ایجاد کرد)
 
سطر ۲: سطر ۲:
  
  
[...] عدد سی و سه، در دینِ‌ کهن هندوایرانی اهمیت زیادی داشته است. چون هند و ایرانیان باستان به جهانی سه‌لایه‌ای باور داشتند که از زمین، هوا و آسمان تشکیل یافته و در هریک از آن‌ها منزلگاه یازده ایزدِ مهم بود. به همین دلیل هم در متون ودایی از سی و سه ایزد مهم نام برده شده است.
+
[...] عدد سی و سه، در دینِ‌ کهن هندوایرانی اهمیت زیادی داشته است. چون هند و ایرانیان باستان به جهانی سه‌لایه‌ای باور داشتند که از زمین، هوا و آسمان تشکیل یافته و در هریک از آن‌ها منزلگاه یازده ایزدِ مهم بود.<ref>یاجورودا، ۷، ۱۹.</ref> به همین دلیل هم در متون ودایی از سی و سه ایزد مهم نام برده شده است.
 +
 
 +
 
 +
<references />
  
  
 
<small>وکیلی، شروین. ''اسطوره‌شناسی ایزدان ایرانی''. نشر شورآفرین، تهران، ۱۳۹۵ (ص ۴۱)</small>
 
<small>وکیلی، شروین. ''اسطوره‌شناسی ایزدان ایرانی''. نشر شورآفرین، تهران، ۱۳۹۵ (ص ۴۱)</small>

نسخهٔ ‏۲۷ ژوئن ۲۰۱۷، ساعت ۱۸:۲۰

در بندِ‌ دهم یسنه‌ی نخست،‌ آنگاه که دومین موج از صورتبندی امور قدسی پایان یافته و ضرورت جمع‌بندی‌ای احساس شده،‌ این عبارت را می‌بینیم که:‌ «ستایش به جا می‌آورم همه‌ی این رَدان (پیشوایان) را که سی و سه رَدان اشونی‌اند.»


[...] عدد سی و سه، در دینِ‌ کهن هندوایرانی اهمیت زیادی داشته است. چون هند و ایرانیان باستان به جهانی سه‌لایه‌ای باور داشتند که از زمین، هوا و آسمان تشکیل یافته و در هریک از آن‌ها منزلگاه یازده ایزدِ مهم بود.[۱] به همین دلیل هم در متون ودایی از سی و سه ایزد مهم نام برده شده است.


  1. یاجورودا، ۷، ۱۹.


وکیلی، شروین. اسطوره‌شناسی ایزدان ایرانی. نشر شورآفرین، تهران، ۱۳۹۵ (ص ۴۱)