مهروند: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی زروان
پرش به: ناوبری، جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
''مهروند هستى پوياىِ مستقل از ذهن شناسنده است''
+
[[مِهْرَوَند- پديده]]
 +
* مهروند هستى پوياىِ مستقل از ذهن شناسنده است.
  
----
 
[[پرونده:17_1280_wallpaper.jpg|بندانگشتی]]
 
  
هستى، هست! به عبارت ديگر، چيزى كه ما فكر مى‏‌كنيم در بيرون از وجود ما وجود دارد، به شكلى واقعاً وجود دارد. شكل ساده شده‌‏ى اين حرف آن است كه جهان، مستقل از ما وجود دارد. يعنى پيش از زاده شدن ما و بعد از مرگ ما چيزى كه به نام جهان، هستى، دنيا، گيتى يا هر چيز ديگرى خوانده مى‌‏شود، هستى خود را حفظ خواهد كرد.
+
* [[هستى]]، هست! به عبارت ديگر، چيزى كه ما فكر مى‏‌كنيم در بيرون از وجود ما وجود دارد، به شكلى واقعاً وجود دارد. شكل ساده شده‌‏ى اين حرف آن است كه جهان، مستقل از ما وجود دارد. يعنى پيش از زاده شدن ما و بعد از مرگ ما چيزى كه به نام جهان، هستى، دنيا، [[گيتى]] يا هر چيز ديگرى خوانده مى‌‏شود، هستى خود را حفظ خواهد كرد.
  
از اين پس، براى اشاره به آن هستى بيرونى، واژه‌‏ى مِهْرَوَند را به كار خواهیم گرفت. اين عبارت با توجه به فراگيرى و عظمت هستى بيرونى (مِه) و پويايى‏‌اش (روند) ساخته شده. در جهان علم، كليدواژه‏‌هايى شبيه به اين را در گوشه و كنار مى‏‌بينيم كه تقريبا از محتوا و ساختى مشابه برخوردارند. مثلاً ديويد بوهمِ  فيزيكدان عبارت  Holomovement را براى اشاره به كل كيهان مورد استفاده قرار داده است كه به همین شکل از دو بخشِ  holo  (فراگير، كلى) و movement (حركت، روند) ساخته است. اينطور به نظر مى‏‌رسد كه مهروند را بتوان با اين گزاره تعريف كرد: "مهروند، هستى پوياىِ مستقل از ذهن شناسنده است."
+
* از اين پس، براى اشاره به آن هستى بيرونى، واژه‌‏ى مِهْرَوَند را به كار خواهیم گرفت.  
  
توجه داشته باشيد كه آنچه شما در سطر بالا خوانديد، تنها رشته‌ای از [[نماد|نشانه‏‌هاى]] زبانى و واژه‌هاست كه هيچ ربطى به هستى بيرونى ندارد، و اين قضيه در مورد همين جمله كه حالا داريد مى‌‏خوانيد هم صدق مى‌‏كند! به عبارت ديگر، با وجود آن كه مى‌‏دانیم هرنوع اشاره‏‌ى زبانى به هستى بيرونى، اشاره‏‌اى زبانى و بنابراين منفك از هستى بيرونى است، از سرِ ناچارى و براى آن كه امكان بحث درباره‌‏ى آن وجود داشته باشد، با برچسب مهروند مشخص‏‌اش مى‏‌كنیم، بدون اين كه اعتقادى به ارتباط اين عبارت -يا هر عبارت زبانى ديگر- با آن هستى بيرونى داشته باشیم.
+
* اين عبارت با توجه به فراگيرى و عظمت هستى بيرونى (مِه) و پويايى‏‌اش (روند) ساخته شده. در جهان علم، كليدواژه‏‌هايى شبيه به اين را در گوشه و كنار مى‏‌بينيم كه تقريبا از محتوا و ساختى مشابه برخوردارند.
 +
 
 +
* مثلاً ديويد بوهمِ  فيزيكدان عبارت  Holomovement را براى اشاره به كل كيهان مورد استفاده قرار داده است كه به همین شکل از دو بخشِ  holo  (فراگير، كلى) و movement (حركت، روند) ساخته است.
 +
 
 +
 
 +
* توجه داشته باشيد كه آنچه شما در سطر بالا خوانديد، تنها رشته‌ای از [[نماد|نشانه‏‌هاى]] زبانى و واژه‌هاست كه هيچ ربطى به هستى بيرونى ندارد، و اين قضيه در مورد همين جمله كه حالا داريد مى‌‏خوانيد هم صدق مى‌‏كند!  
 +
 
 +
* به عبارت ديگر، با وجود آن كه مى‌‏دانیم هرنوع اشاره‏‌ى زبانى به هستى بيرونى، اشاره‏‌اى زبانى و بنابراين منفك از هستى بيرونى است، از سرِ ناچارى و براى آن كه امكان بحث درباره‌‏ى آن وجود داشته باشد، با برچسب مهروند مشخص‏‌اش مى‏‌كنیم، بدون اين كه اعتقادى به ارتباط اين عبارت -يا هر عبارت زبانى ديگر- با آن هستى بيرونى داشته باشیم.
 +
 
 +
 
 +
----
 +
[[پرونده:17_1280_wallpaper.jpg|بندانگشتی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۳:۲۳

مِهْرَوَند- پديده

  • مهروند هستى پوياىِ مستقل از ذهن شناسنده است.


  • هستى، هست! به عبارت ديگر، چيزى كه ما فكر مى‏‌كنيم در بيرون از وجود ما وجود دارد، به شكلى واقعاً وجود دارد. شكل ساده شده‌‏ى اين حرف آن است كه جهان، مستقل از ما وجود دارد. يعنى پيش از زاده شدن ما و بعد از مرگ ما چيزى كه به نام جهان، هستى، دنيا، گيتى يا هر چيز ديگرى خوانده مى‌‏شود، هستى خود را حفظ خواهد كرد.
  • از اين پس، براى اشاره به آن هستى بيرونى، واژه‌‏ى مِهْرَوَند را به كار خواهیم گرفت.
  • اين عبارت با توجه به فراگيرى و عظمت هستى بيرونى (مِه) و پويايى‏‌اش (روند) ساخته شده. در جهان علم، كليدواژه‏‌هايى شبيه به اين را در گوشه و كنار مى‏‌بينيم كه تقريبا از محتوا و ساختى مشابه برخوردارند.
  • مثلاً ديويد بوهمِ فيزيكدان عبارت Holomovement را براى اشاره به كل كيهان مورد استفاده قرار داده است كه به همین شکل از دو بخشِ holo (فراگير، كلى) و movement (حركت، روند) ساخته است.


  • توجه داشته باشيد كه آنچه شما در سطر بالا خوانديد، تنها رشته‌ای از نشانه‏‌هاى زبانى و واژه‌هاست كه هيچ ربطى به هستى بيرونى ندارد، و اين قضيه در مورد همين جمله كه حالا داريد مى‌‏خوانيد هم صدق مى‌‏كند!
  • به عبارت ديگر، با وجود آن كه مى‌‏دانیم هرنوع اشاره‏‌ى زبانى به هستى بيرونى، اشاره‏‌اى زبانى و بنابراين منفك از هستى بيرونى است، از سرِ ناچارى و براى آن كه امكان بحث درباره‌‏ى آن وجود داشته باشد، با برچسب مهروند مشخص‏‌اش مى‏‌كنیم، بدون اين كه اعتقادى به ارتباط اين عبارت -يا هر عبارت زبانى ديگر- با آن هستى بيرونى داشته باشیم.



17 1280 wallpaper.jpg