زورمندی - کم زوری
از ویکی زروان
نسخهٔ تاریخ ۱۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۰۰ توسط Mehrdad.akhavan (بحث | مشارکتها)
اصل زورمندی
- سازمانیافتگی یا ناهماهنگی کارکرد لوله های رگ ـ پی ـ عضله، و توانایی شان برای اعمال نیرو بر جهان خارج به پیدایش جمِ زورمندی/ کمزوری می انجامد.
- این جم بخشی از خودانگاره ی سطح زیستی را تشکیل میدهد و به تدریج با جایگزین شدن ابزارهای مکانیکی و الکترونیکی به جای نیروی عضلانی، از اهمیتش در ارزیابی ارزش «من» کاسته شده است.
- زورمندی که امری زیستی است، معمولا با قدرت که امری اجتماعی است همانند دانسته میشود و این بدان دلیل است که در جهان باستان زور عضلانی ابزاری برای دستیابی به قدرت سیاسی بوده است.
زورمداری ـ زورستیزی
- این باور که هنوز هم زورمندی با قدرت اجتماعی پیوند دارد.
- در نتیجه بسته به آنکه رویکرد فرد نسبت به قدرت سیاسی پذیرنده یا منتقدانه باشد، با زورمندی نیز همچون امری اجتماعی و اخلاقی برخورد میکند.
- به عبارت دیگر، داوری فرد در مورد شیوه ی کارکرد لوله های رگ ـ پی ـ عضله، به جای آنکه در سطحی زیستی محدود و در آن لایه متمرکز شود، به سطحی دیگر تعمیم می یابد ودر شرایطی نابه جا کاربرد می یابد.
تله ی ايندرَه
توانمندی بدنی و زورمندی در سطح زیستی به ادعای سلطه در سطوح دیگر تعمیم می یابد. از سوی دیگر، آغشته کردن مفهوم زور با قدرت به پیروی از فرد زورمند و قبول برتری وی در سطح اجتماعی منتهی می شود.
راهبرد بهرام
- دستیابی به بیشینه ی توان و گسترده ترین دامنه از مهارت ها و قدرت های برخاسته از رگ ـ پی ـ عضله، بی آنکه خصلت یادشده به ادعایی نامربوط در سطوحی دیگر منتهی شود.
پرسش
- بار مفهومی زور در فرهنگ ایرانی چیست؟
- معمولا در مورد زور و زورمندان چگونه داوری میشود؟ چرا؟
- کاربرد واژه ی زور در کلماتی مانند زورخانه و زورگیر و زورآور را تحلیل کنید.
- مترادف ها و متضادهای مفهومی زور چیستند؟ آیا آنها هم به سطوح دیگر فراز مربوط می شوند؟
تمرین
- راهبردهایی برای زورمند شدنتان بیابید.
- روشهایی رفتاری بیابید که از توهم زورمداری/ زورستیزی رها شوید.
- زور را در اطرافیانتان ارزیابی کنید