جام جم زروان: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی زروان
پرش به: ناوبری، جستجو
(سرفصل ها)
 
(۱۳۹ ویرایش میانی توسط یک کاربر نشان داده نشده‌است)
سطر ۱: سطر ۱:
== [[مِهْرَوَند]] ـ [[پديده]]==
+
==مقدمه==
 +
هسته ی مرکزی [[نظریه ی زروان]]، شبکه ای از «[[جفتهای متضاد معنایی]]» است که با سرواژه ی «[[جم]]» مورد اشاره قرار می گیرد. جم ها ماهیتی مستقل و [[هستی شناختی]] ندارند، بلکه تنها عناصری [[شناخت شناسانه]] و رمزگانی زبانی هستند که برای [[بازنمایی]] مضمون های فهم شده و صورتبندی شان کاربرد دارند. با وجود این، کل [[هستی]] ای که ما می شناسیم از ورای * * [[جم]] ها مشاهده پذیر گشته است. به بیانی، ما همگان در رویایی واقع نما زندگی می کنیم که واژگان و زبانِ آن را [[جم]] ها بر می سازند.
  
 +
* [[جم]] ها معمولا به بروز توهم ها و خطاهایی شناختی منتهی می شوند، و در نتیجه روندهای معیوب و مسیرهایی بن بست، یعنی کژکارکردی، را پدید می آورند که به کاستیها و نقصهایی ساختاری ختم میشود.
  
 +
* به این ترتیب، سیستمِ «[[من]]» به دلیل پردازش نادرست و ناقص [[جم]] ها با [[تله]] هایی دست به گریبان میشود که [[قدرت]]، [[بقا]]، [[معنا]] و [[لذت]] او را کم می کنند.
  
==هستی ـ نیستی==
+
* شناسایی درست [[جم]] ها و وارسی روند ها و [[فرآیند]] های برخاسته از آن، راه را بر بهسازی این [[کارکرد]] ها و بازسازی آن [[ساختار]] ها می گشاید.  
===بود ـ نمود، حضور ـ غیاب، مهروند ـ پدیدار، زمان ـ مکان===
+
'''اصل ناشناختنی بودن هستی:''' هستى، هستنده اى است که به برداشتها، تصورها، شناختها، باورها یا رویاهاى من تحویل پذیر نیست. این هستى، من و تمام پدیدارهای پیرامون من را در بر مى گیرد و به دلیل فراگیرىِ مطلق اش، شناختنى، تعین پذیر و قابل فهم نیست. پیشفرضِ حضور هستى، مبناى تمام چارچوبهاى شناختى و مدلهاى نظرىِ جدی است.
+
:'''بداهت هستی''': امکان شناسایى بى واسطه ى خودِ هستى وجود دارد. میل به تثبیت تصویری ذهنی از هستی به قطعی پنداشتن گزاره هایی در مورد آن منتهی میشود. مبنای این پیشداشت آن است که میتوان در مورد هستی به حقایقی تردیدناپذیر دست یافت و این شناسایی را میتوان در قالب زبان صورتبندی و به دیگران منتقل کرد. بنابراین هستی همچون امری بدیهی و معلوم فهم میشود.
+
:'''تله ی پیتْريامَت''': تجربه و بازنمایى جنبه اى محدود از پویایى هستى با درک و فهم کلیت آن اشتباه گرفته مىشود.
+
راهبرد چیستا: داشتنِ جسارتى که به گفتنِ «نمى دانم» و «نمى توانم بشناسم» منتهى مى شود. پذیرش این که همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر نزاده اند، و کلیت همه چیز را حتی همگان هم ندانند.  
+
  
:Z  هستى یعنى چه؟ اینکه چیزى هست به طور دقیق در ذهنتان چگونه فهمیده مىشود؟ نیستی را چطور میتوان فهمید؟ «هست» با «است» چه تفاوتی دارد؟ ما معمولاً استن را درک میکنیم یا هستن
+
* به این ترتیب، [[جم]] تازه ای ([[راهبرد]] در برابر [[تله]]) پدید می آید که پیام اصلی این نوشتار است.
را؟ چه چیزهایى در مورد هستى مىدانید که در واقع دانستنشان ممکن نیست؟ چه بخشى از دانسته ها و پیشفرضهاى ما در مورد کلیت هستى محصول خطاى پیتریامنت است؟
+
<br />
:O یک هستنده (یک پدیدار، یک چیز، یک رخداد) را بشناسید بی آنکه به پیشداشتهای نادرست درمورد کلیت هستی مجال دخالت بدهید. کار را با شناسایی سردستی آن هستنده و بعد کاستن و کندنِ عناصر توهم آمیز و خطاآلود از آن شروع کنید.
+
<br />
 +
 
 +
==سرفصل ها==
 +
* [[مهم ترین جم های هستی]]
 +
* [[مهم ترین جم های شناخت]]
 +
* [[مهم ترین جم های زیست جهان]]
 +
* [[مهم ترین جم های خود انگاره]]
 +
<br />
 +
سطوح چهارگانه فراز
 +
* [[سطح زیستی]]
 +
* [[سطح  روان]]
 +
* [[سطح اجتماعی]]
 +
* [[سطح فرهنگی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۴۳

مقدمه

هسته ی مرکزی نظریه ی زروان، شبکه ای از «جفتهای متضاد معنایی» است که با سرواژه ی «جم» مورد اشاره قرار می گیرد. جم ها ماهیتی مستقل و هستی شناختی ندارند، بلکه تنها عناصری شناخت شناسانه و رمزگانی زبانی هستند که برای بازنمایی مضمون های فهم شده و صورتبندی شان کاربرد دارند. با وجود این، کل هستی ای که ما می شناسیم از ورای * * جم ها مشاهده پذیر گشته است. به بیانی، ما همگان در رویایی واقع نما زندگی می کنیم که واژگان و زبانِ آن را جم ها بر می سازند.

  • جم ها معمولا به بروز توهم ها و خطاهایی شناختی منتهی می شوند، و در نتیجه روندهای معیوب و مسیرهایی بن بست، یعنی کژکارکردی، را پدید می آورند که به کاستیها و نقصهایی ساختاری ختم میشود.
  • به این ترتیب، سیستمِ «من» به دلیل پردازش نادرست و ناقص جم ها با تله هایی دست به گریبان میشود که قدرت، بقا، معنا و لذت او را کم می کنند.
  • شناسایی درست جم ها و وارسی روند ها و فرآیند های برخاسته از آن، راه را بر بهسازی این کارکرد ها و بازسازی آن ساختار ها می گشاید.
  • به این ترتیب، جم تازه ای (راهبرد در برابر تله) پدید می آید که پیام اصلی این نوشتار است.



سرفصل ها


سطوح چهارگانه فراز